Klantverhalen

4 tips om je woning herfstproof te maken

De scholen zijn weer begonnen en de korte broek is verruild voor de lange. Slippers hebben plaats gemaakt voor schoenen en de zomervakantie ligt nog vers in ons geheugen. Eigenlijk hebben we nog geen genoeg van de mooie, zwoele zomeravonden. Maar we ontkomen nu eenmaal niet aan het feit dat het een keer herfst wordt.

Daarom 4 tips om je woning herfstproof te maken.

Tip 1:

De grote wisseltruc

In de herfst wil je het binnen weer gezellig maken en daar horen warme aardetinten bij. Met dichte gordijnen, de kaarsjes aan op een kleedje, wijntje op tafel en knapperend haardvuur, is het genieten van knusse herfstavonden. Wie wilt dat niet?
Kijk eens rond in je woonkamer. Kan er hier en daar wat worden aangepast om de herfstsfeer binnen te halen. Parkeer de zomerlook van je interieur maar op zolder. Nee niet weggooien! Over een half jaar kun je de accessoires en je luchtige vitrage weer naar beneden halen om je huis weer lente- en zomerproof te maken. Het grote voordeel van deze wisseltruc is dat je spullen veel langer mee gaan en je krijgt er minder snel genoeg van.

Tip 2:

Vergeet de tuin niet

In het najaar zijn muggen en andere overlast veroorzakende insecten in je tuin op zoek naar plaatsen waar ze zich voort kunnen planten om je in het voorjaar en de zomer weer lastig te komen vallen. Maar gelukkig heb je deze blog gelezen en maak je de potentiële kraamkamers die te vinden zijn in je tuin onbruikbaar. Muggen leggen hun eitjes in stilstaand water. Maak dus een ommetje door je tuin, speur naar lege bloempotten en vogelbadjes en kiep daar het water uit. Dat lukt je natuurlijk niet met je regenton en vijver. Je kunt daarbij overwegen om het water door middel van een pomp in beweging te zetten. Muggen blijven daardoor weg. Als je een buurman hebt die dit allemaal achterwege laat, heb je in het voorjaar alsnog een probleem.
Maar niet getreurd want er zijn andere manieren om muggen en vliegen uit je woning te weren. Overweeg eens een plisséhordeur aan te schaffen. Het  is niet alleen een effectieve oplossing voor het insectenprobleem maar ook nog eens een sieraad voor de schuifpui of openslaande deuren van je woning.

HW Huis & Wonen Gorinchem woonkamer gordijnen kleur

 

Tip 3

Breng buiten naar binnen

Als je een wandeling maakt om te ontspannen, de hond uit te laten of omdat je deze tip wilt opvolgen, neem dan mooie grote bladeren, kastanjes, eikels en dennenappels mee naar huis. Speur op Pinterest, Instagram of Google welke pareltjes je ermee kunt maken. De (klein-)kinderen kunnen je daarbij mooi helpen.

Tip 4

Geurtjes

Geurkaarsjes doen het altijd goed in de herfst. Ze maskeren niet alleen geurtjes, die je in de zomer minder hebt omdat de deuren dan vaker openstaan, ze creëren ook een gemoedelijke en huiselijke sfeer. Mensen zijn in staat geuren te onthouden en koppelen daar een gevoel aan. Hoe fijn is het als je gasten aan je huis een mooie herinnering bewaren.