Het maken van Berber vloerkleden is een ambacht dat in Marokko al 300 jaar oud is. Deze eeuwenoude traditie is van generatie op generatie doorgegeven, vaak van moeder op dochter. De Berber tapijten dienden vroeger tegen vocht en kou. De stilstaande lucht tussen de garens werkt isolerend. In zowel de winter als in de zomer gebruikten de Berberstammen de kleden om zichzelf te beschermen.

Berberkleden worden nog steeds met de hand geknoopt. Tegenwoordig met Nieuw-Zeelandse wol. Deze wol is vetter dan andere soorten wol waardoor vuil en vocht zich minder snel hechten.

Berber kleden hebben een veelzijdig karakter. Je hebt ze van laag-  tot hoogpolig. Ze zijn pluizig, dik, zacht en warm. De natuurlijke tinten passen in ieder interieur. Met een Berber haal je topkwaliteit in huis. Berber kleden gaan ruim 20 jaar mee als je ze een goed behandelt. Dat betekent niet met schoenen over het kleed lopen, regelmatig kloppen, stofzuigen en keren, zo houd je het kleed in topconditie.

De Berbers van HW Huis & Wonen zijn in 7 standaardmaten verkrijgbaar maar daar kun je van af wijken. Je kunt zelfs een Berber bestellen van 6 meter breed en 20 meter lang. Ze zijn er ook in ronde vorm en met franje rand.

In de showroom hebben we alle kleuren op staal. Bezoek ons Experience Center en laat je inspireren.