Resultaat 1–20 van de 150 resultaten wordt getoond

Desso vloerkleden

Desso is de vloerkleden collectie van Tarkett. Tarkett zet zich sinds 1957 in om vloeren en vloerkleden zo duurzaam mogelijk te ontwikkelen. Voor Desso Tarkett betekent dit het overtreffen van kwaliteitsnormen voor binnenlucht, het instellen van normen voor gezonde materialen, het verkleinen van hun ecologische voetafdruk en het creëren van een circulaire economie ondersteund door Cradle to Cradle principes. Beter doen, voor mens en milieu. Het Cradle to Cradle principe betekent dat afvalstoffen de basis vormen voor grondstoffen voor nieuwe producten. Zo heeft Desso de Denim collectie die gemaakt is van oude spijkerbroeken en oude visnetten. Check hier het filmpje dat Desso laat zien.

Desso vloerkleden – Afmetingen

Desso werkt met standaard maten. Alle collecties van Desso zijn op maat te bestellen. Ook voor standaard speciale vormen is Desso de aangewezen partij. Denk bij speciaal vormen aan Hexagon, eclipse, leaf, organic of ovaal. Super handig als je bijvoorbeeld een lange hal hebt met een bocht erin of een speciale vorm eettafel of salontafel.

Desso werkt met super sterke garens. De laagpolige vloerkleden van Desso zijn geschikt voor bureaustoelen. Zo kun je je thuiswerkplek ook heerlijk behaaglijk maken met een vloerkleed. Ook is vloerverwarming geen obstakel voor een kleed van Desso.

De collecties van Desso zijn heel erg geschikt om te mixen. De patronen en kleuren zijn zo op elkaar afgestemd dat de kleden heel goed samen te gebruiken zijn.

Desso vloerkleed onderhouden

Dagelijks onderhoud van een Desso kleed is heel gemakkelijk. Naast wekelijks stofzuigen zijn vlekken ook makkelijk te behandelen. Alledaagse vlekken kun je het beste verwijderen met alleen schoon water. Wees er snel bij en pak direct een handdoek. Maak de handdoek nat en wring het meeste water eruit. Laat de handdoek op de vlek liggen, oefen druk uit op de handdoek en de onderliggende vlek. Je mag er ook even op gaan staan. De handdoek kun je meerdere keren uitspoelen en opnieuw op de vlek leggen, totdat de vlek verdwenen is.

Onderkleed bij je Desso vloerkleed

We adviseren altijd een ondertapijt te gebruiken. Een onderkleed is gemaakt van wit vilt en heeft een lichte lijm laag, zonder weekmakers. Omdat er geen weekmakers inzitten is dit onderkleed ook geschikt voor gietvloeren en natuursteen. Het is wasbaar op 30 graden, handzaam en makkelijk op maat te knippen. De belangrijkste functie van een onderkleed is dat alles op z’n plek houdt. Ook krijg je meer volume door het gebruik ervan. Nog een bijkomend voordeel is dat de akoestiek nog beter wordt. Naast meer volume ligt je kleed ook gladder, waardoor je geen last hebt van opkrullende hoekjes en hobbels.

Hier alle voordelen op een rijtje:

  • Houdt alles op z’n plek
  • Bescherming voor jezelf (geen glij partijen)
  • Bescherming van het kleed zelf. Vezels schuiven niet over de vloer.
  • Vloer slijt minder hard
  • Geen hobbels en opkrullende hoekjes
  • Meer volume
  • Verbetert akoestiek
  • Levensduur verlengend
  • Wasbaar hygiënisch
  • Handzaam in standaard maten en makkelijk zelf op maat te knippen