Deurmat houdt je vloer gaaf

Iedereen die bij je binnenloopt brengt vuil en vocht mee. Inloopvuil en inloopvocht veroorzaken extra slijtage aan vloerbedekking. Of je nu een stenen, houten, kunststof of textiele vloerbedekking hebt, je wilt je vloer beschermen. Inloop- en droogloopmatten bieden de oplossing.

Ruime keuze deurmatten

Je hebt keuze uit verschillende uitvoeringen. Elke inloopmat heeft zijn eigen mate van schraapfunctie en droogloopfunctie. Droogloopmatten worden veelal gemaakt van katoen. Katoen heeft als eigenschap veel vocht op te kunnen nemen.

Een schoonloopmat heeft een droogloopfunctie en daarbovenop een schraapfunctie, waarmee het vuil van de schoenen wordt geschraapt. Droogloopmatten zijn te herkennen aan het egale uiterlijk. Een schoonloopmat herken je aan de ribbels en aan de verschillende materialen waaruit de mat bestaat.

Makkelijk te onderhouden

Onderhoud van de deurmat is eenvoudig. Je kunt de mat dagelijks stofzuigen en één keer per week uitkloppen. Sommige matten kun je wassen in de wasmachine. Degene die niet geschikt zijn voor de wasmachine reinig je met een mild schoonmaakmiddel en een harde borstel. Een hogedrukreiniger werkt prima om de matten grondig te reinigen.

Verschillende deurmatten en hun eigenschappen:

  • nylon deurmat: slijtvast – sterk – uv-bestendig – duurzaam
  • rubberen deurmat: goede schrapende functie
  • polypropyleen: prima voor in huis – voordelig in aanschaf
  • polyamide deurmat: vocht- en vuilafnemend
  • katoenen deurmat: vocht- en vuilabsorberend
  • kokos deurmat: sterk – ongeschikt voor buiten
HW Huis & Wonen Gorinchem Droogloopmatten
Inspiratie

Bezoek ons Experience Center

Maak kennis met onze producten en kom langs bij het Experience Center van HW Huis & Wonen in Gorinchem. Onze woonadviseurs staan klaar om je alles te vertellen over onze uitgebreide collecties en je met raad en daad bij te staan. Parkeer je auto voor de deur en stap binnen.

Contact en Openingstijden