Sinds 1981 importeert De Munk Carpets handgeknoopte, handgeweven en handgetufte tapijten uit landen als India, Marokko, Nepal, Pakistan en Portugal. De frequente bezoeken aan deze landen, de uitgebreide collectie en de radar voor trends staan garant voor de hoge kwaliteit.

HW Huis & Wonen ziet in De Munk Carpets een degelijk en goede leverancier van vloerkleden. De uitgebreide collectie zorgt er voor dat er altijd wel een vloerkleed bij je interieur past.

De Munk Carpets collectie

De Munk Carpets heeft de grootste collectie in Berber vloerkleden. Zij zijn sinds de oprichting in 1981 nooit overgestapt van knoperij, die in Marokko gevestigd is, en daardoor is de kwaliteit erg hoog. Zo heeft de wol het I.W.S Wolmerk Certificaat, dit is de beste wol van de wereld. Het I.W.S. is zeer streng met het afgeven van het certificaat en zegt onder andere dat de wol zuiver scheerwol is. De Munk Carpets zal nooit inleveren op kwaliteit en daar staat HW Huis & Wonen volledig achter.

Ook zie je de hoge kwaliteitseisen terug in bijvoorbeeld de platgeweven collectie. Deze moderne, eigentijdse collectie is handgeweven. De hoge kwaliteit zit ‘m in het feit dat de juten kern klein is waardoor het percentage wol in een kleed van De Munk Carpets hoog is. Bij prijsvechters zie je dit juist andersom; weinig wol veel juten. In eerste instantie zal je niks merken van dit verschil, maar bij een kleed met veel juten is de levensduur vele malen korter.

De Munk Vloerkleden bestellen

Voor Custom made afmetingen is De Munk Carpets ook de aangewezen fabrikant. Een vloerkleed van bijvoorbeeld 6x20mtr behoort tot de mogelijkheden. De levertijd is dan 12-14 weken. Ook hanteert De Munk Carpets 7 standaard maten. De levertijd op deze kleden is 3-5 weken.