Wol geeft een vloerkleed een natuurlijk karakter. Niet voor niks wordt wol al duizenden jaren gebruikt om verschillende artikelen van te maken. Als je eenmaal een wollen vloerkleed hebt, wil je nooit meer iets anders. Het verhoogt de sfeer in elk interieur.

De wollen vloerkleden van HW Huis & Wonen zijn van hoge kwaliteit. Er wordt bij wollen kleden vaak gewerkt met een juten kern. Hoe kleiner de juten kern hoe meer wol er wordt gebruikt, hoe hoger de kwaliteit. Je raadt het al, onze kleden hebben allemaal een kleine juten kern.

Onze wollen kleden worden gemaakt in landen als India en Marokko.  Daar hebben de tapijtproducenten het ambacht van kleden weven en knopen goed in de vingers. De wol wordt vanuit Europa naar deze  landen gestuurd om het te verwerken in prachtige kleden. Europese schapenwol laat zich beter verwerken tot lange, stevige wolgarens dan Aziatische wol. De wol voor onze kleden wordt gebruikt, heeft het IWS keurmerk en voldoet daarmee aan strenge eisen.

De kleden worden met de hand geknoopt of geweven. Met de knooptechniek ontstaan hoogpolige kleden en met de weeftechniek laagpolige kleden. Het voordeel van een platgeweven wollen kleed is dat voor- en achterzijde gelijk zijn, zodat je het kleed kunt keren. Ons advies is dan om je kleed een paar keer per jaar om te draaien. Zo houd je het langer mooi.

Het voordeel van een hoogpolig kleed is dat het een gunstige invloed heeft op de akoestiek in je woning. Het werkt geluiddempend. Daarnaast zorgt het voor een nog knusser effect.

Waarom een wollen vloerkleed:

Wol is super sterk en een wollen vloerkleed gaat bij een juiste behandeling lang mee.

  • Wol is van nature antistatisch. Je zult dus nooit een elektrische schok ervaren van je kleed.
  • Een vloerkleed van wol is duurzaam. Wol is een natuurproduct. Na het scheren van de schapen groeit de vacht gewoon weer verder.

Bekijk hier onze wollen kleden.