Tips

Energie besparen met raamdecoratie

Het kan je niet ontgaan zijn. De energieprijzen rijzen de pan uit. Je kan boos zijn op Poetin en op de oorlog in Oekraïne, maar daar dalen de prijzen helaas niet van. We moeten het er maar mee doen. Wel kun je maatregelen nemen om je energieverbruik terug te schroeven.
Iedereen weet ondertussen wel dat je met korter douchen en de verwarming uitzetten de kosten al wat naar beneden bij kunt stellen. In deze blog leggen we het effect van raamdecoratie op je energierekening uit.

Ramen in huizen zijn heel fijn. Het zorgt voor licht en ruimte in je interieur en zorgt voor contact met buiten. Door glas verlies je heel veel energie. Nu worden nieuwbouwhuizen uitgevoerd met zogenaamd HR++ glas, wat betekent dat het dubbele glas nu een extra isolerende tussenlaag heeft. Dit zorgt voor een hogere isolatiewaarde.
Door het gebruik van raamdecoratie zou je deze waarde nog meer kunnen opkrikken.

Duette® of dubbele plisse gordijnen

Door de honingraatstructuur van de duettestoffen zorg je voor stilstaande lucht tussen het raam en de ruimte. Stilstaande lucht kun je veel beter verwarmen dan circulerende lucht. Duette zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Naast het basismodel kun je ook voor een SmartCord bediening kiezen. Het grote voordeel ten op zicht van het basismodel is dat de koordjes waarmee je het product bedient op dezelfde lengte blijven. Dus geen lange loshangende koordjes meer. In slaapkamers zou je kunnen kiezen voor verduisterende stoffen, deze zijn aan de binnenzijde voorzien van een extra verduisterende laag, waardoor het 100% verduisterd. Een bijkomend voordeel van deze stof is dat het nog meer isoleert.

Overgordijnen

Vanaf de middeleeuwen gebruiken mensen gordijnen. In kastelen hele rijke en dikke stoffen tegen de tocht. Velours en Chenille stoffen waren toen de mode. Ook families uit hogere klassen namen de gordijnentrend over. Zij vonden het wel fijn dat nieuwsgierige blikken van buiten geweerd werden. 2 en zelfs 3 lagen gordijnen waren geen uitzondering, hoe meer hoe beter was het credo. Er werden ook gordijnen in deuropeningen gehangen zodat het haardvuur niet alle ruimtes hoefden te verwarmen.
In deze huidige tijd kun je ook enorme winst maken met gevoerde overgordijnen. Naast winst op je energierekening zien de gordijnen er chiquer en rijker uit. Het gordijn krijgt veel meer volume. Ook is het voor de akoestiek in een ruimte top als je gevoerde gordijnen gebruikt. Bovendien doe je veel langer met je gordijnen als ze gevoerd zijn. De voeringstof beschermt je gordijn tegen verkleuring.
Gebruik gevoerde gordijnen niet alleen voor je raam, maar ook voor een koud trappengat of in een deuropening om de strijd tegen de hoge rekeningen te winnen.

Tip: Laat altijd je raamdecoratie op maat maken, want door het kleinste kiertje ben je je winst al kwijt en dat zou zonde zijn. We bieden meetservice aan zodat je er zeker van kan zijn dat je producten perfect passen. Kom naar de showroom en laat je adviseren over de isolerende werking van raamdecoratie.

HW Huis & Wonen Gorinchem vouwgordijnen en overgordijnen op roede