Tips

Hoe groot moet mijn vloerkleed zijn?

Dacht je alle keuzes gemaakt te hebben voor je vloerkleed. De kleur van het vloerkleed matcht super goed bij je meubels. Het materiaal dat je gekozen hebt voelt fijn. Maar dan de afmeting van je vloerkleed. Het ziet er niet mooi uit als je een te klein vloerkleed kiest, maar te groot is ook weer niet nodig.

Er bestaan natuurlijk niet voor niks standaard maten. Deze maten zijn gebaseerd op de standaard maten van zitbanken. Een 2-zitsbank heeft bijvoorbeeld een standaard breedte van 160cm. Je zou dan voor het kleed de standaard maat 170×240 kunnen kiezen, maar een maat groter 200×250 staat iets royaler.

Eerst moet je bepalen hoe je het kleed wil positioneren in de ruimte ten opzicht van je bank en salontafel. Je kunt je kleed tot de bank leggen (zie situatie 1), maar vaker kiezen mensen ervoor dat de voorpoten net op het kleed staan. Dit komt neer op 15-20 cm onder de bank (zie situatie 2). In deze situatie wordt het kleed een verbindende factor tussen alle meubels. In situatie 1 is het kleed meer een los element.  In situatie 1 gebruik je een vloerkleed met standaard maat 170×240. In situatie 2 gebruik je een vloerkleed met de standaard maat 250×300.

 

 

 

 

 

Er is nog een opstellingen mogelijk. Namelijk alle meubels helemaal op het kleed. Hier zet je letterlijk je zitmeubels op een voetstuk en creëer je een soort wooneiland. De standaard afmeting die voor deze vloerkleden gebruik kan worden is 300×400

Dan heb je nog een standaard maat van 200×300. Deze maat is ideaal voor een hoekbank met 2 losse stoelen bijvoorbeeld. Je positioneert het kleed weer net onder de bank en stoelen.

Niet alleen in woonkamers worden kleden gebruikt. Onder je eettafel is het ook een goed idee om een vloerkleed te gebruiken. Een kleed met een hoge pool is niet aan te raden i.v.m. de vallende kruimels. Een sisal kleed of een machinaal geweven kortpolig kleed dat makkelijk te stofzuigen is, is een goed plan. Ons advies is om het kleed dezelfde maat als je tafel te nemen plus aan iedere kant 75 cm. Als je tafel 100×200 is zou het kleed 250×350 moeten zijn.

lees de blog onder de foto verder

Gouden tip voor het kiezen van het juiste vloerkleed

Een gouden tip om de maat van je toekomstige vloerkleed te bepalen is; schilderstape  gebruiken om de maat af te plakken op je vloer. Zo krijg je beetje een beeld hoe het kleed in de ruimte valt. En dan zal je altijd zien dat de afmeting niet in de standaard maten valt. Geen probleem! De meeste kleden zijn op maat te bestellen. Ronde kleden zijn ook gemakkelijk op onze webshop te bestellen. Organische gevormde kleden zijn nog niet via de site te bestellen, we helpen je in de showroom graag verder hiermee.

Om de perfecte keuze te maken en te kiezen uit ruim 1100 vloerkleden gebruik je in onze webshop één of meerdere filters. Je kunt o.a. filteren op kleur, materiaal en poolhoogte.

Bezoek onze showroom en laat je informeren.