Tips

Houd je vloer gaaf

In- en droogloopmat houden je vloer in topconditie

Je hebt je woning of kantoor opgesierd met een prachtig houten parket of stijlvolle vloerbedekking, waarvan je hoopt dat je er jarenlang plezier van hebt.

Maar wat gebeurt er met dat deel waar dagelijks door je kinderen, visite, klanten of trouwe huisdieren overheen wordt gelopen. Juist, daar is natuurlijk een grote kans op slijtage. En dat is nu net wat je niet wil. Je kunt stofzuigen, dweilen, boenwassen of oliën wat je wilt, maar dat maakt je vloer er niet mooier op.

Wat te doen?! Om slijtage en lelijke plekken in je vloer tegen te gaan is er eigenlijk maar één makkelijke en eenvoudige oplossing. Met een inloop- of droogloop mat voorkom je dat vocht en vuil inwerken op je fraaie vloer en zorgen ervoor dat deze jarenlang in topconditie blijft.

Wordt het een inloop- of droogloopmat?

Matten zijn er in alle maten en kleuren. Ook belangrijk om op te letten is de functie van de mat. Ga je hem gebruiken om je interieur mee droog of schoon te houden of een combinatie van deze twee. Daar moet dus over worden nagedacht. Bij HW Huis en Wonen weten onze interieur adviseurs je er alles over te vertellen. Stap gewoon de showroom in Gorinchem eens binnen en laat je goed informeren wat voor jouw interieur het beste is.

Bijna iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad. Een aangeschafte inloop- of droogloopmat die net niet past of na korte tijd vies en versleten is. In een mum van tijd is je woning of kantoor smeriger dan voor de tijd dat je de mat kocht. En ook verschuift de mat steeds als er overheen wordt gelopen. Ook daarvoor bestaat een oplossing. Laat je mat op maat maken. Dan past deze namelijk altijd perfect en blijft hij op zijn plaats liggen als je er met vuile of natte schoenen overheen loopt.

 lees de blog onder de foto verder

HW Huis & Wonen Gorinchem Droogloopmat rood

Vocht absorberend vermogen

Een schoonloopmat op maat houdt je vloer dus vuilvrij. De stugge matvezels schrapen bij het voetenveger al het vuil onder de binnenkomende schoenen en nemen tegelijkertijd vocht op. Maar voor dat laatste heb je eigenlijk een droogloopmat nodig. De vezels van de droogloopt zijn zachter en fijner, wat het vocht absorberend vermogen groter maakt. Je vloer blijft kurkdroog.

Tegenwoordig kun je je matten ook laten personaliseren. Door er een logo of tekst in te laten verwerken weet je bezoek direct in welke sfeer het terecht is gekomen.

Bezoek onze showroom en laat je informeren

Naar onze collectie inloop- en droogloopmatten