Onderhoud horren

Je hebt een mooie plissé hordeur en deze doet al jaren dienst als uitstekende insectenvanger. Ook de hooikoortspatiënten die op visite komen zijn heel content met je plissé hordeur want bij jou in huis voelen ze zich beschermd tegen ongewenste niesbuien en brandende ogen. Na een tijd de hordeur gebruik te hebben is het slim om een onderhoudsrondje uit te voeren.

Een paar tips om dit zo makkelijk mogelijk voor je te maken.

Gaas schoonmaken

Als er een wit waasje over het horgaas zit en er steken pluizen uit, is het tijd om er wat aan te doen. Met een stofzuiger en een zachte opzetborstel kom je een heel eind. Niet in paniek raken als je daarmee het gaas verkreukeld. Het vouwt zichzelf weer goed als je de deur weer één keer open en dicht schuift. Je zou ‘m ook kunnen afspuiten met de tuinslang. Gebruik wel leidingwater.

Onderketting

Bij wat langer gebruik van de plissé hordeur kan de onderketting wat stroever lopen en wat meer lawaai maken. De onderketting is gemaakt van plastic en kan gemakkelijk gereinigd worden met de stofzuiger of een vochtig doekje. Maak het gereinigde materiaal daarna wel goed droog. Als de onderketting dan nog steeds lawaai maakt, kun je hem inspuiten met siliconenspray. Alleen siliconenspray gebruiken, geen ander smeermiddel!

Profielen

De aluminiumprofielen kun je schoonmaken met een sopje en een zachte doek. Gebruik geen schuursponsje want daarmee beschadig je de glanslaag en dat zou zonde zijn.

Winterstalling

Een plissé hordeur is heel makkelijk te demonteren. Het is een kwestie van de deur uit de montageclips klikken. Het boven- en onderprofiel laat je gewoon op het kozijn vastzitten. Je kan er natuurlijk voor kiezen om je hordeur op zijn plaats te laten in de winter. Het is namelijk niet verkeerd om je woning in deze tijd van het jaar eens af en toe te ventileren.
Heel veel succes met het onderhoud van je hordeur!

Vervanging nodig?

Sommige onderdelen van de hordeuren kunnen vernieuwd of vervangen worden zonder dat je een hele nieuwe hordeur erin hoeft te zetten. Hieronder de meest bestelde onderdelen. Bekijk ook alle andere accessoires die los te bestellen zijn in onze webshop.

Vragen?

Zijn er vragen ontstaan over het onderhouden van je raamdecoratie, neem dan contact met ons op. Onze experts staan je graag te woord.

Di t/m vrij 9.00 - 17.00
Zaterdag 10.00 - 17.00

Plan je route