Tips

Sierkussens als ideale sfeermakers

Sierkussens brengen sfeer en geven je interieur een boost. Sierkussens drukken er een persoonlijk stempel op. Ze mogen en kunnen overal. Dat maakt van het sierkussen de ideale woonaccessoire.

Je geeft je kamer op een eenvoudige en voordelige manier een trendy nieuwe look, net een tikkeltje anders dan anders. Sierkussens zijn er in alle afmetingen, kleuren, dessins en uitvoeringen. Je kunt er bank, stoel en bed mee decoreren en het zit- en ligcomfort mee vergroten.

Wereldse dessins en bonte kleuren
Creëer een speelse sfeer door verschillende vormen en kleuren met elkaar te combineren. Ga voor een compleet nieuwe look van je woon- en slaapkamers door er ronde, vierkante en langwerpige kussens neer te leggen. Met wereldse designs, printen en bonte kleuren zorg je voor een Ibiza-, Carribean- of Bohemian sfeer.

Er zijn altijd sierkussens te vinden die passen bij jouw stijl. Je kunt er ook voor kiezen om ook een sierkussen op maat te laten maken. De hoeveelheid stoffen, dessins en vulmateriaal is enorm. In principe kun je alle stoffen gebruiken om kussens te laten maken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Maak je eigen stijl compleet
Waar let je dus op bij de aan aanschaf van een sierkussen voor je woon- of slaapkamer.

● Bepaal vooraf waar je sierkussen wilt hebben. Op bank, stoel of bed. Wees creatief en creëer een speels effect door rond, vierkant en rechthoekig te combineren.

● Maak om de juiste kleur te bepalen onderscheid tussen basis- en accentkleuren. Werk met twee of drie verschillende kleuren om kleurbalans te behouden. Ga je voor effen of een print?

● Om je eigen stijl compleet te maken, kies je voor een even of oneven aantal sierkussen op stoel, bank en bed. Een grote bank is geschikt voor wel vijf verschillende kussens. Op een stoel is één sierkussen al voldoende.

● De vulling waarvoor je kiest is van belang voor het comfort dat het kussen moet bieden. Kussen worden gevuld met veren, schuim of synthetische materialen.

HW Huis & Wonen Gorinchem Sierkussens bank