Tips

Vloerkleed aan de muur

Mooie wanddecoratie uitkiezen voor die ene kale witte muur in je woonkamer is een hele klus. Want ga je voor een schilderij of een foto van je dierbaren? Of toch voor behang? Maar heb je wel eens gedacht aan een vloerkleed als wanddecoratie? Wij vinden dit een heel goed idee.

Een vloerkleed aan de muur zie je steeds vaker. Door de variaties in patronen, kleuren en dessins kun je voor elk interieur wel een bijpassend kleed vinden. Een vloerkleed aan de wand geeft een veel knusser en warmer gevoel dan bijvoorbeeld een poster of een schilderij. Ook is een vloerkleed aan de wand een goed idee voor als de akoestiek niet optimaal is in een ruimte.

Niet alleen in woonkamers kun je kleden als wanddecoratie inzetten, ook slaapkamers kun je mooier en gezelliger maken met een vloerkleed aan de wand. Wat dacht je van een wandkleed in plaats van een hoofdboord. Ronde en organisch gevormde kleden zijn de trend van het moment.

 lees de blog onder de foto verder

Manieren van ophangen

Ben je nu ook zo enthousiast geworden en wil je ook een wandkleed ophangen aan de muur. Er zijn verschillende manieren om het kleed aan de wand te bevestigen.

  1. Houten lat: Je bevestigd een platte houten lat aan de muur daarop spijker je het kleed vast, zo hangt je kleed stevig aan de muur. Je kan ervoor kiezen om onderin ook een latje te gebruiken om het kleed te spannen, maar dat hoeft natuurlijk niet als je een iets nonchalantere look wil.
  2. Roede: je monteert een roede aan de muur en aan het kleed bevestig je lussen of een zoom/tunnel en die schuif je door de roede. Aan de onderkant zou je ook een roede kunnen gebruiken als verzwaringslat.
  3. Klittenband: bevestig op een houten lat een strook klittenband en ook op het kleed en zo hangt je kleed in een mum van tijd aan de muur.

Neem een kijkje in onze webshop en zoek uit de ruim 1100 kleden een mooi wandkleed uit. We bezorgen gratis en hebben veel kleden op voorraad.