Tips

8 Interieur ideeën voor lente en zomer

We laten de koude, donkere, natte winterdagen zo langzamerhand achter ons. Het kwik stijgt weer iets en in de natuur is er ook weer van alles aan de hand. Her en der zie je al een ontluikende knop, de bolletjes komen uit en de meeste dieren hebben hun winterslaap achter de rug. Ook wij als mens hebben weer zin om dingen aan te pakken en dingen te ondernemen. Hoe kun je het ‘winterholletje’ waarin we ons maanden in hebben begeven transformeren tot een bruisend lente en zomer huis. In dit artikel geven we je 8 tips om je interieur een boost te geven, zodat deze lente en zomer ‘ready’ zijn.

Tip 1:

Kies een andere kleur voor je accessoires
In de winter heb je vaak behoefte aan een warme gezellige sfeer. In de zomer mag die sfeer best wat strakker en koeler zijn. De trendkleur van dit voorjaar zijn pastelkleuren en dan vooral de kleur pastelroze en pastelblauw. Vervang je kussens op de bank eens of verander de kleur van de plantenpotjes.

Tip 2:

Gebruik bloemen en planten
Haal de natuur naar binnen, maar wees zorgvuldig, zorg ervoor dat het geen oerwoud wordt. Met planten creëer je een fijne en gezonde leefomgeving. Met bloemen zorg je voor een fris gezicht in de ruimte. Een mooie bos bloemen vrolijkt een saaie tafel helemaal op.

Tip 3:

Deuren open, frisse lucht naar binnen
Zodra het voorjaar losbarst gaan alle openslaande deuren en schuifpuien weer wagenwijd open, heerlijk die frisse lucht van buiten in huis. De muffe droge lucht wordt verdreven door frisse lucht. Het enige nadeel van deze actie is dat in een mum van tijd je huis vol zit met vliegen, muggen en andere ongenode gasten. Voor deze vervelende gebeurtenis is een simpele oplossing. Met een plisséhordeur hou je op een mooie en luxe wijze insecten buiten. Op www.plissehordeurenwebshop.nl vind je de voordeligste en beste plisséhordeuren van het land.

Tip 4:

Overgordijnen vervangen door inbetweens
Overgordijnen maken een interieur vaak zwaar en donker. Een idee is om in de winter de bestaande overgordijnen te gebruiken en in de lente deze te vervangen door luchtige, zwierige en romantische inbetweens. Wanneer je een set zomer- en wintergordijnen hebt, zal je ook langer doen met de gordijnen. Bovendien vervelen ze minder snel.

Tip 5:

Schuif met meubels
Door je meubels een ander plek te geven of dingen te draaien, geef je je de woonruimte een heel ander gezicht en dus ook een heel ander gevoel. Geef de transformatie wel even de tijd, want we zijn geneigd om snel weer alles terug te zetten, dat waren we nu eenmaal gewend. Kost niets, groot resultaat.

Tip 6:

Zorg voor een eigen touch
Zorg ervoor dat jouw interieur ook echt jouw interieur is en er niet te gestyled er uitziet zoals uit een boekje. Dus verban het antieke kastje van je oma niet omdat het niet past in je interieur. Wees trots op de kleine dingen die een eigen karakter geven aan je woonstijl.

Tip 7:

Opruimen & Organiseren
Ruim de rommelige boekenkast op. Te veel rommel zorgt voor te veel prikkels, waardoor een interieur onrustig wordt. Gebruik mandjes voor je snuisterijtjes en verzamelingen. Deze tip hoeft niet veel te kosten en zorgt voor een hoop rust zowel in het koppie als in je interieur.

Tip 8:

Verwissel eetkamer stoelen
Bij de kringloop kun je prachtige houten eetkamer stoeltjes kopen. Koop er zoveel je kwijt kunt en niet twee dezelfde maar allemaal anders. Geef ze een likje verf (liefst een lichte kleur) en….zie daar: een nieuwe look voor de eetkamer!

HW Huis & Wonen Gorinchem Plissehordeur tuin openslaande deuren