Montage

Ventileren kun je leren

We leven in een uitzonderlijke tijd. De wereld gaat gebukt onder de gevolgen van de uitbraak van het Coronavirus en we komen steeds meer te weten over het virus. Naast het advies om 1,5 meter afstand te houden, te hoesten en te niezen in je ellenboog en regelmatig je handen te wassen, wordt er steeds meer bekend over het belang van ventileren. De hele kleine druppeltjes vocht die door de lucht heen zweven, de zogeheten aerosolen, komen vrij door praten en zingen en zijn verspreiders van het Covid-19 virus. Wanneer je een ruimte niet genoeg ventileert, kunnen deze aerosolen hun slag slaan en je besmetten.

Het is gezonder om buiten in de tuin visite te ontvangen, maar met min 6 graden is dit niet echt comfortabel. Vandaar dat onderzoekers adviseren om ruimtes een paar keer per dag te luchten. Dat doe je door de verwarming even uit te zetten en alle ramen en deuren een kwartiertje tegenover elkaar open zetten. Het hoeft maar een paar keer per dag en het liefst ook tijdens het ontvangst van gasten. Daarna sluit je de boel weer.

Met goede ventilatie verminder je de kans op corona maar zit je straks wel onder de muggenbulten en moet je achter alle vliegen en insecten aan. Daar hebben wij dan  weer een ander advies voor.  Plaats horren voor je ramen en deuren.

Bij HW Huis & Wonen kun je terecht voor allerlei soorten horren. Uiteraard worden deze op maat gemaakt. Wist je dat muggen maar een opening van 1,7 millimeter nodig hebben om je huis binnen te dringen? Belangrijk is dus dat je horsysteem precies aansluit.

Onze adviseurs informeren en adviseren je graag vanuit ons ruim opgezette Experience Center waar we alle coronamaatregelen nauwgezet opvolgen en afstand houden geen probleem oplevert. Zo kies je veilig en op je gemak nieuwe horren uit waarmee je die vervelende en overlast veroorzakende insecten buiten je huis houdt.

Bel 0183-636769, mail of bezoek de showroom aan de Einsteinstraat 13 in Gorinchem.

Naar onze horren